Άρθρα στα ελληνικά

Γειά! Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα κάνω μια περίληψη του τι υπάρχει σε αυτό το blog, μιας και σουλούπωσα λίγο τις κατηγορίες. Από το 2014 που το ξεκίνησα, έχει αλλάξει μορφή, περιεχόμενο και στόχο, οπότε οι νέες κατηγορίες το έφεραν πιο κοντά σε αυτό που είναι τώρα. Πλέον, η Ιαπωνία σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου (θα δείξει για πόσον καιρό ακόμα), οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να δεις πώς είναι η χώρα τώρα που με κλειστά σύνορα δεν μπορεί να έρθει κανείς να την ταξιδέψει. Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα είναι αποκλειστικά δικά μου και πρωτότυπα.

Ακολούθησε το Blog

Ακολούθησε στο Instagram

Ακολούθησε στο Facebook

Προσπαθώ να ανεβάζω ένα μεγάλο άρθρο (είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά) κάθε βδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη. Μέσα στη βδομάδα, ανεβάζω και δύο σύντομα post με πληροφορίες για τη ζωή στην Ιαπωνία. Για αρχή, αν δε θες να χάνεις κανένα νέο άρθρο, μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το blog και να έρχεται ειδοποίηση στο email σου ή αλλιώς να κάνεις like & follow τη σελίδα στο facebook ώστε να βλέπεις τα νέα στην αρχική σελίδα. Συχνά-πυκνά, δημοσιεύω άρθρα μου στο greecejapan.com. Επιπλέον, ανεβάζω κάθε μέρα νέες φωτογραφίες στο Instagram, με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό του blog. Ανεβάζω επίσης πολλά stories από την καθημερινή ζωή, το οποίο είναι μια καλή ευκαιρία να περιηγηθείς στην Ιαπωνία τώρα που τα σύνορα είναι κλειστά. Για όσους δεν έχουν Instagram, ομαδοποιώ τα post και τα ανεβάζω και στο blog σε ύστερο χρόνο. Αν λοιπόν θες να τα βλέπεις όλα, και κυρίως την πιο αρετουσάριστη μεριά της καθημερινότητας, ακολούθησε με και στο blog και στο Instagram.

Όσον αφορά τα διαθέσιμα άρθρα, μπορείτε να βρείτε τα πιο σημαντικά στο tag featured. Διαφορετικά, στην κατηγορία Japan υπάρχουν άρθρα στα αγγλικά και στο Τζαπάν στα ελληνικά. Τις περισσότερες φορές, τα άρθρα έχουν διαφορετικό θέμα στην κάθε γλώσσα, δηλαδή δεν είναι το ίδιο άρθρο μεταφρασμένο. Στο Japan θα βρείτε τις υποκατηγορίες City lifeCultureDaytripsFestivalsHikingRoadtripsHistory και Rants. Επίσης, θα βρείτε δύο πολύ σημαντικούς συνδέσμους, έναν προς έναν χάρτη με προτεινόμενα σημεία, εστιατόρια, δραστηριότητες κλπ στην Ιαπωνία και έναν με σημειώσεις για ένα ευχάριστο ταξίδι χωρίς προβλήματα. Αντίθετα, στο Τζαπάν θα βρείτε τα εξής: ΕκδρομέςΙστορικάΚοινωνικάΠολιτισμός και Ινσταγκραμικά. Στην κατηγορία On the road έχω συγκεντρώσει κάποια άρθρα από ταξίδια σε άλλες χώρες, δυστυχώς με πολλές ελλείψεις ακόμα. Στο Shorts βρίσκονται όλα τα σύντομα post, ενώ στο Various όλα τα υπόλοιπα (παλιά και αταξινόμητα) θέματα. Στο μέλλον, ελπίζω να εμπλουτίσω και άλλο το περιεχόμενο, ώστε το blog να γίνει ένα χρήσιμο κέντρο πληροφοριών στα ελληνικά, με θέματα που έχω ζήσει η ίδια και που δεν υπάρχουν συνήθως σε τουριστικούς οδηγούς.

Αν σας αρέσουν αυτά που γράφω, αφήστε κάποιο σχόλιο ή στείλτε το στους φίλους σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, εκτιμώ πολύ την ειλικρινή κριτική! Καλή ανάγνωση!

*Τα άρθρα στα Ελληνικά έχουν συνήθως διαφορετικό περιεχόμενο από αυτά στα Αγγλικά. Αν ένα άρθρο υπάρχει και στις δύο γλώσσες, θα έχει μια προεπισκόπηση και σύνδεσμο προς το άρθρο στην άλλη γλώσσα κάτω από τον τίτλο.

Κλικ εδώ για άρθρα στα Ελληνικά.

Αρκούδες στην Ιαπωνία

Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, καμία αρκούδα δεν απασχόλησε ποτέ το μυαλό μου. Νόμιζα ότι αφορούσαν τους Αμερικάνους στο βορρά, άντε και τις φιλενάδες μου που πήγαιναν εθελόντριες στον Αρκτούρο. Καταυλακιώτισσα γαρ, η Πίνδος μου πέφτει κομματάκι μακριά. Μέχρι που ξεκίνησα να σκαρφαλώνω βουνά στην Ιαπωνία, οπότε οι αρκούδες άρχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μου.

Αδέλφια μου Ιάπωνες

Τέτοιες μέρες είναι ημέρες αγάπης και αδελφοσύνης, ακόμα και ο τσιγκούνης Σκρουτζ το αντιλήφθηκε με το ζόρι. Ξέρετε ποιές δυό όμορφιές είναι (έστω στα χαρτιά) αγαπημένες και ζωσμένες με αδελφική φιλία; Η Ελλάδα και η Ιαπωνία.

Για όσους προτιμούν σύντομες εκδοχές, δείτε το Info Bites

Info Bites: Sake balls

[GR] Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ξεχωρίζει κανείς το φρέσκο σάκε;

[EN] Have you ever wondered how one can tell the difference between fresh and dated Japanese sake?

Info Bites: Zoshigaya Cemetery

[GR] Αποφάσισα να περάσω μια βόλτα από το σημαντικότερο νεκροταφείο του Τόκιο, το Ζοσιγκάγια Ρέιεν . [EN] I decided to visit the most important cemetery of Tokyo, Zoshigaya Reien.

Info Bites: Kawasaki Warehouse

[GR] Σήμερα θα σας μιλήσω για το καλύτερο μαγαζί με παιχνίδια (arcade) που δεν υπάρχει πια. [EN] Today I’m going to talk to you about the best arcade game center that exists no more.

Info Bites: Sushi restaurants

[GR] Που λέτε, το πιο εξαιρετικό σούσι το έχω φάει σε τοσοδούλικα συνοικιακά καταστήματα σε τυχαία μέρη της πόλης. [EN] The best sushi I’ve ever eaten in my life can be found in small neighborhood shops at random locations in the city.

Leave a comment