Άρθρα στα ελληνικά

Γειά! Όπως γνωρίζετε (μάλλον) η μητρική μου γλώσσα είναι τα Ελληνικά. Επειδή παρατήρησα ότι οι περισσότεροι αναγνώστες του μπλογκ είναι από την Ελλάδα, πρόσθεσα μια κατηγορία όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα άρθρα στα Ελληνικά. Ακόμα τα διαθέσιμα άρθρα είναι λίγα, αλλά ελπίζω να αυξηθούν με τον καιρό. Αν θα θέλατε κάποιο άρθρο με συγκεκριμένη θεματολογία, γράψτε το στα σχόλια. Κάθε βδομάδα θα υπάρχει ένα νέο άρθρο και δύο φορές τη βδομάδα ανεβαίνουν σύντομα άρθρα. Καλή ανάγνωση!

belleelene

*Τα άρθρα στα Ελληνικά έχουν συνήθως διαφορετικό περιεχόμενο από αυτά στα Αγγλικά. Αν ένα άρθρο υπάρχει και στις δύο γλώσσες, θα έχει μια προεπισκόπηση και σύνδεσμο προς το άρθρο στην άλλη γλώσσα κάτω από τον τίτλο.

Κλικ εδώ για άρθρα στα Ελληνικά.

Οι Ναζαρένος της Σεμάνα Σάντα

Διακόπτουμε το συνηθισμένο μας πρόγραμμα γιατί μόλις θυμήθηκα ότι είναι μεγάλη βδομάδα για τους καθολικούς, που σημαίνει ότι η Ανδαλουσία κινείται σε ρυθμούς Semana Santa.

Το χρυσό αγόρι και το βουνό του

Ήρθε η ώρα να ξεθάψουμε το τσεκούρι του πολέμου. Ή και όχι, να το καλέ, στέκεται όρθιο στην άκρη του βράχου. Ποιος είναι αυτός που κρατούσε το τσεκούρι, ποιόν πολέμησε, και ποιο βουνό θα ανεβούμε σήμερα; Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο GreeceJapan.com.

Seijin no Hi: Μία φορά γίνεσαι είκοσι

Σήμερα είναι εθνική αργία για την τελετή ενηλικίωσης των 20χρονων (seijin no hi, 成人の日). Κυριολεκτικά, οι χαρακτήρες σημαίνουν 成=γίνομαι, και 人=άνθρωπος. Ο Δήμος στέλνει πρόσκληση σε όλους όσους φέτος ενηλικιώνονται, ώστε να μαζευτούν με τα καλά τους για την τελετή. Εκεί θα μάθουν για τα νέα τους δικαιώματα ως ενήλικες, αλλά κυρίως τις υποχρεώσεις τους…

Τι δουλειά έχει ο Ιπποκράτης στη Σαϊτάμα;

Ο πατέρας της ιατρικής είναι ο Ιπποκράτης και αυτό το ξέρουν όλοι. Καλά όχι όλοι, ίσως οι μισοί Έλληνες. Το ξέρουν όμως και κάποιοι γιατροί στη Σαϊτάμα. Γι’ αυτό και το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Iατρικού Πανεπιστημίου της Σαϊτάμα στη Χιντάκα έχει δύο τεράστιους πίνακες στην είσοδο, έναν του Ιπποκράτη και έναν της νοσηλεύτριας Φλόρενς…

Για όσους προτιμούν σύντομες εκδοχές, δείτε το Info Bites

Info Bites: Kawasaki Warehouse

[GR] Σήμερα θα σας μιλήσω για το καλύτερο μαγαζί με παιχνίδια (arcade) που δεν υπάρχει πια. [EN] Today I’m going to talk to you about the best arcade game center that exists no more.

Info Bites: Sushi restaurants

[GR] Που λέτε, το πιο εξαιρετικό σούσι το έχω φάει σε τοσοδούλικα συνοικιακά καταστήματα σε τυχαία μέρη της πόλης. [EN] The best sushi I’ve ever eaten in my life can be found in small neighborhood shops at random locations in the city.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: