Άρθρα στα ελληνικά

Γειά! Όπως γνωρίζετε (μάλλον) η μητρική μου γλώσσα είναι τα Ελληνικά. Επειδή παρατήρησα ότι οι περισσότεροι αναγνώστες του μπλογκ είναι από την Ελλάδα, πρόσθεσα μια κατηγορία όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα άρθρα στα Ελληνικά. Ακόμα τα διαθέσιμα άρθρα είναι λίγα, αλλά ελπίζω να αυξηθούν με τον καιρό. Αν θα θέλατε κάποιο άρθρο με συγκεκριμένη θεματολογία, γράψτε το στα σχόλια. Κάθε βδομάδα θα υπάρχει ένα νέο άρθρο και δύο φορές τη βδομάδα ανεβαίνουν σύντομα άρθρα. Καλή ανάγνωση!

belleelene

*Τα άρθρα στα Ελληνικά έχουν συνήθως διαφορετικό περιεχόμενο από αυτά στα Αγγλικά. Αν ένα άρθρο υπάρχει και στις δύο γλώσσες, θα έχει μια προεπισκόπηση και σύνδεσμο προς το άρθρο στην άλλη γλώσσα κάτω από τον τίτλο.

Κλικ εδώ για άρθρα στα Ελληνικά.

Οι Ναζαρένος της Σεμάνα Σάντα

Διακόπτουμε το συνηθισμένο μας πρόγραμμα γιατί μόλις θυμήθηκα ότι είναι μεγάλη βδομάδα για τους καθολικούς, που σημαίνει ότι η Ανδαλουσία κινείται σε ρυθμούς Semana Santa.

Το χρυσό αγόρι και το βουνό του

Ήρθε η ώρα να ξεθάψουμε το τσεκούρι του πολέμου. Ή και όχι, να το καλέ, στέκεται όρθιο στην άκρη του βράχου. Ποιος είναι αυτός που κρατούσε το τσεκούρι, ποιόν πολέμησε, και ποιο βουνό θα ανεβούμε σήμερα; Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο GreeceJapan.com.

Seijin no Hi: Μία φορά γίνεσαι είκοσι

Σήμερα είναι εθνική αργία για την τελετή ενηλικίωσης των 20χρονων (seijin no hi, 成人の日). Κυριολεκτικά, οι χαρακτήρες σημαίνουν 成=γίνομαι, και 人=άνθρωπος. Ο Δήμος στέλνει πρόσκληση σε όλους όσους φέτος ενηλικιώνονται, ώστε να μαζευτούν με τα καλά τους για την τελετή. Εκεί θα μάθουν για τα νέα τους δικαιώματα ως ενήλικες, αλλά κυρίως τις υποχρεώσεις τουςContinue reading “Seijin no Hi: Μία φορά γίνεσαι είκοσι”

hippocrates in saitama

Τι δουλειά έχει ο Ιπποκράτης στη Σαϊτάμα;

Ο πατέρας της ιατρικής είναι ο Ιπποκράτης και αυτό το ξέρουν όλοι. Καλά όχι όλοι, ίσως οι μισοί Έλληνες. Το ξέρουν όμως και κάποιοι γιατροί στη Σαϊτάμα. Γι’ αυτό και το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Iατρικού Πανεπιστημίου της Σαϊτάμα στη Χιντάκα έχει δύο τεράστιους πίνακες στην είσοδο, έναν του Ιπποκράτη και έναν της νοσηλεύτριας ΦλόρενςContinue reading “Τι δουλειά έχει ο Ιπποκράτης στη Σαϊτάμα;”

Για όσους προτιμούν σύντομες εκδοχές, δείτε το Info Bites

bioluminescence in Kamakura

Info Bites: Bioluminescence

[GR] Ο αφρός των κυμάτων του ειρηνικού ωκεανού ήταν γαλάζιο φωσφοριζέ και η εγώ η καψερή τρόμαζα ότι ήταν μόλυνση.

[EN] We noticed that the foam of the waves was glowing with a neon-blue colour.

Info Bites: La Cittadella

[GR] Ενώ η Ιαπωνία άρχιζε σταδιακά να ανοίγεται στον έξω κόσμο, αποφάσισαν να φέρουν το έξω μέσα. [EN] Someone thought it would be a good idea to import the spirit of overseas

Info Bites: The beginning of Spring

[GR] Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι το σύστημα εισαγωγής σε πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία; Οι υποψήφιοι δίνουν εξετάσεις σε μια επιλογή μαθημάτων ανάλογα με το πανεπιστήμιο στο οποίο στοχεύουν. Όλοι δίνουν ταυτόχρονα πανϊαπωνικές εξετάσεις σε δύο μέρες στα μέσα Ιανουαρίου, μια για τα θεωρητικά και μία για τα θετικά.

Info Bites: Modern Day Ronin

[GR] Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι το σύστημα εισαγωγής σε πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία; Οι υποψήφιοι δίνουν εξετάσεις σε μια επιλογή μαθημάτων ανάλογα με το πανεπιστήμιο στο οποίο στοχεύουν. Όλοι δίνουν ταυτόχρονα πανϊαπωνικές εξετάσεις σε δύο μέρες στα μέσα Ιανουαρίου, μια για τα θεωρητικά και μία για τα θετικά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: